Нам знадобиться:

- 500 г заморожених білих грибів (попередньо не розморожувати)
- 1 ст.л. рослинної олії
- 2 лаврові листки
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. солі або за смаком
- 1/4 ч.л. меленого чорного перцю
- 200 г сметани будь-якої жирності
- 200-300 г твердого сиру

 

Приготування:

  1. Нарізати цибулю невеликими шматочками. Зубчики часнику розчавити плоским боком ножа.

  2. У сковорідці розігріти олію і покласти лавровий лист. Щойно він потемніє, додати цибулю та часник і обсмажити до злегка золотистого кольору цибулі.

  3. Гриби промити в холодній воді тричі, розморожувати не потрібно. Нарізати пластинами в 1 см. і додати до обсмаженої цибулі. Обсмажити гриби, поки не випарується вся волога, близько 10 хвилин.

  4. Натерти на крупній тертці твердий сир.

  5. Дістати лавровий лист і часник (за бажанням). Додати сіль, перець і сметану, добре перемішати і зняти з вогню.

  6. Розкласти жульєн у кокотниці або маленькі порційні форми.

  7. Посипати тертим сиром і відправити в заздалегідь розігріту духовку на 5-7 хвилин до золотистої сирної скоринки.

  8. Якщо форми не металеві, можна скористатися і мікрохвильовою піччю.

Смачного!