Нам знадобиться:

- 200 г червоної сочевиці
- 2 л окропу
- 3 лаврові листи
- 3 зубчики часнику
- 2 ч.л. натертого свіжого імбиру
- 1 ч.л. насіння куміну
- 600 г замороженої суміші Суп із цвітною капустою
- 350 г замороженого томату кубиком (можна свіжий помідор)
- 1 ст.л. і 1 ч.л солі
- 1 ст.л. цукру
- 1/2 ч.л. чорного меленого перцю
- маленький пучок кінзи чи петрушки

Приготування:

  1. Поставте варитися чечевицю в 3 літрові каструлі з додаванням 2 літрів води (можна відразу кип'ятку) та лаврового листя.
  2. Подрібніть зубчики часнику та підготуйте разом із натертим імбиром.
  3. Розігрійте в сковороді олію на середньому вогні. Киньте насіння куміну. Як тільки насіння почне темніти, додайте часник з імбиром, інтенсивно перемішуючи кілька секунд, щоб спеції не підгоріли, і відразу ж додайте заморожену овочеву суміш. Збільшіть вогонь до максимуму, накрийте кришкою на кілька хвилин, щоб овочі розморозилися, а потім готуйте без кришки до випаровування вологи. У процесі приготування додайте 1 ч.л. солі.
  4. Коли сочевиця розвариться, додайте до неї кубики замороженого томату, 1 ст.л. солі та 1 ст.л. цукру.
  5. Готові овочі зі сковороди перекладіть у суп і додайте чорний перець.
  6. Дайте супу закипіти і залиште настоятися кілька хвилин під закритою кришкою.
  7. Подавайте суп гарячим, додавши нарізану петрушку чи кінзу.

Смачного!