Нам знадобиться:

- 500 г заморожених каштанів
- 50 г вершкового масла
- 1 маленька цибуля-порей (близько 180-200 г)
- 1 стебло селери (близько 80 г) за бажанням
- 700 мл гарячого бульйону або окропу
- 200 мл вершків 20%
- 2 лаврові листи
- 1/2 ч.л. натертого мускатного горіха
- 1/2 ч.л. білого меленого перцю
- 2,5 ч.л. солі (без гірки)

 

Приготування: 

  1. Спершу наріжте тонко цибулю і селеру.

  2. Далі потрібно розігріти в каструлі з товстим дном (близько 2 л) вершкове масло на невеликому вогні. Додати лавровий лист, щоб віддав свій аромат олії. І відразу додати цибулю з селерою. Обсмажити близько 5 хвилин.

  3. Потім додаємо заморожені каштани і гарячий бульйон/окроп. Після закипання варимо суп 10-15 хвилин, щоб каштани почали розварюватись і були абсолютно м'якими.

  4. Після чого прибираємо каструлю з вогню, дістаємо лавровий лист, додаємо сіль, мускатний горіх та білий перець. Пюруємо занурювальним блендером.

Знімаємо з вогню готовий суп та насолоджуємось!