Нам знадобиться:

- 200 г замороженої брусниці
- 15 г свіжого імбиру, натертого на дрібній тертці
- 2 ст.л. цукру
- 1/2 ч л суміші хмелі-сунули або інших трав до смаку (італійських, прованських)
- 1/4 ч.л. солі
- 2 ст.л.води
- 3 ст.л. лимонного соку
- 1/2 ч.л. лимонної цедри

 

 

Приготування:

  1. У ковшок або маленьку каструлю насипати брусницю, імбир, цукор, траву, сіль і додати воду.

  2. Поставити на невеликий вогонь до розморожування ягід.

  3. Більшість ягід розім'яти виделкою, трохи збільшити вогонь і дати проваритися соусу близько 10 хвилин.

  4. Додати лимонний сік та цедру, дати закипіти.

Смачний соус готовий!